Jasmien stelt mobiliteitsplan voor

Op 28 oktober 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid
Trots op onze schepen Jasmien Jaques die met kennis en kunde, flair en bravoure het mobiliteitsplan heeft voorgesteld aan de gemeenteraad.

 

Laarne kiest voor een duurzaam mobiliteitsbeleid

Het startschot van het nieuwe mobiliteitsplan werd reeds gegeven in 2018, maar pas op de gemeenteraad van 28 oktober 2021, en dus drie jaar later, werd het plan goedgekeurd. Het mobiliteitsplan telt een honderdtal pagina’s en is het resultaat van studies, analyses, tientallen vergaderingen en constructieve samenwerking.

In het mobiliteitsplan wordt beschreven hoe de gemeente de groeiende mobiliteitsbehoefte van de inwoners in goede banen wil leiden. Het STOP-principe staat daarbij centraal: voorrang voor voetgangers, fietsers en collectief vervoer. Pas daarna komt de auto. Let wel, dit is geen anti-autobeleid! Waarom het STOP-principe dan wél gehanteerd zal worden? Wel, omdat gemeenten die hun mobiliteitsplan vanuit dit oogpunt opbouwen, leefbaarder, bereikbaarder en veiliger worden.

Het plan zal richting geven aan het verdere mobiliteitsbeleid van de gemeente en bevat daarom richtlijnen om veiligheid te verzekeren, bereikbaarheid te garanderen, verkeersleefbaarheid te verbeteren, toegankelijkheid te vrijwaren en schade aan het milieu daarbij zoveel als mogelijk te beperken.

Kort gezegd: dit realistisch maar toch uitdagend plan, zal ervoor zorgen dat het gemeentebestuur in de toekomst voor elke weggebruiker de best mogelijke beslissing maakt.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is