• Header N-VA Laarne
  • header N-VA Laarne
  • header N-VA Laarne
  • header N-VA Laarne
N-VA Laarne

U bent hier

Verkiezingsklacht van KLIK afgewezen

Op 6 december 2012

De oppositiepartij die op 14 oktober 2 luttele stemmen te kort kwam om van 2 naar 3 zetels te stijgen, had om een hertelling gevraagd omdat er in Laarne een groot percentage ongeldige en blancostemmen te noteren viel. KLIK-militanten hadden gemeld dat er in diverse bureaus verschillende maatstaven om een stem als ‘ongeldig' te bestempelen werden gehanteerd.

Maar de rechters hadden daar gisteren geen oren naar. ‘Ja, we zijn ontgoocheld', zegt Patrick De Groote van KLIK. ‘We blijven ervan overtuigd dat er in bepaalde bureaus onregelmatigheden zijn gebeurd. We hebben ‘zaken' vastgesteld in officiële documenten. Maar de Raad oordeelt dus anders. We kunnen nog naar de Raad van State trekken, maar gaan dat niet doen. We aanvaarden teleurgesteld het verdict.'

De Raad oordeelde dat teleurstelling omwille van een tegenvallende uitslag met nipt verlies niet voldoende argument kan zijn om een hertelling te rechtvaardigen. Ze stelden tevens vast dat het aantal blanco en ongeldige stemmen ongeveer in alle 5 de telbureaus gelijk waren. Ook het feit dat er ten onrechte stemmen als ongeldig werden beschouwd, oordeelde de Raad niet als bewezen.

N-VA, de partij die eventueel slachtoffer kon worden van een hertelling, en Open VLD zijn tevreden dat de Raad de klachten van KLIK afwees.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is