Frank Janssens, Filip en Johan fietsen 4.895 euro bij mekaar voor Bone4Kids

Op 15 juni 2013

Ook dit jaar ging het sponsorgeld (sponsoren kon al vanaf 2 euro) naar het goede doel. Riete, dochtertje van een sympathiek koppel uit Laarne, heeft neurofibromatose (NF) met als één van de symptonen een pseudoartrose in haar linker onderbeen.

Elk jaar krijgen 500 kinderen in Europa te maken met een niet-helende breuk (pseudoartrose). Een complex probleem, waarvoor de medische wereld tot op vandaag nog geen pasklare oplossing kan bieden. Amputatie is vaak de enige uitweg. Aan de KU Leuven loopt een onderzoek dat het aantal operaties drastisch kan verminderen en hoop geeft op een blijvende genezing. In samenwerking met het Leuvens Universiteitsfonds wil het Bone4Kids-fonds geld inzamelen om deze therapie te financieren.

Frank deed het dit jaar niet allen, tijdens een avondje uit eind vorig jaar beslisten zijn makkers, Filip Lapin en Johan Van De Velde, om ook mee te rijden in de hoop om op die manier nog meer geld in het laatje te krijgen.

Er moest vanaf dan duchtig getraind worden en dat deed het trio op de hometrainer of spinningfiets, maar ook in de Westhoek, de Vlaamse en de échte Ardennen. Het zweet vloeide bij beken.

Eind mei begonnen ze aan hun loodzware bergrit. De top van de Stelvio haalden ze niet, door de extreme weersomstandigheden moesten ze op 1.900 meter rechtsomkeer maken. Daarom fietsten ze ook nog eens naar het ski-oord Sölden, eveneens op een goede 1.900 meter hoogte. Ze haalden alledrie de finish.

Frank, Johan en Filip verzamelden met hun sportieve exploot niet minder dan 4.895 euro. Die som overhandigden ze woensdagavond aan Bone4Kids in café De Vlasbloem in Laarne.

Meer info over Bone4Kids kun je bekijken als je hier klikt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is