Filip Dierickx geeft ontslag als gemeenteraadslid

Op 12 oktober 2013

Het ontslag van Filip Dierickx is opmerkelijk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 was hij het witte konijn van N-VA en werd hij vanuit het niets gebombardeerd tot lijsttrekker. Eerder was hij lid van CVP en CD&V, in navolging van zijn vader die tot 2000 burgemeester was in Laarne. In 2008 stapte hij echter over naar Lijst Dedecker omdat die partij dichter bij zijn eigen ideologie aanleunde. Het jaar daarop keerde hij LDD de rug toe na strubbelingen met het lokale Respect van Walter Govaert. En vorig jaar maakte hij verrassend zijn politieke comeback en vervoegde hij N-VA om er na het overlijden van schepen Frank Van Imschoot de sterke man te worden.

N-VA haalde in Laarne geen slecht verkiezingsresultaat, maar Open VLD koos na 6 jaar coalitie met SP.A en N-VA voor een bestuursploeg gesteund door CD&V. Dierickx, die huisdokter is, zetelde wel als raadslid maar geeft de fakkel nu door. ‘De combinatie van een mandaat met zijn professioneel en privé-leven bleek ook deze keer te moeilijk’, laat N-VA Laarne weten. ‘Filip kan te weinig tijd vrijmaken om zijn mandaat ten volle te benutten. ‘Hij blijft wel lid van en actief binnen N-VA, zowel op lokaal als nationaal niveau. En hij schaart zich nog steeds volledig achter de kracht van verandering voor Vlaanderen.’

Tijdens de gemeenteraad van 24 oktober neemt de opvolgster van Dierickx haar mandaat op. Claudine Van Imschoot-De Geest zal voor de N-VA in de gemeenteraad zetelen. Claudine is de weduwe van Frank Van Imschoot, die onlangs in Laarne nog de titel van ere-schepen kreeg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is